×

Op maandag 23 en 30 januari 2023 zijn wij gesloten.                                                                                           

 ACTIE TWEEDE SET GLAZEN!

 Nu bij aankoop van een tweede, derde, vierde, vijfde bril of zonnebril*, betaalt u voor iedere volgende set glazen maar €150,=, deze glazen zijn van exact dezelfde topkwaliteit als uw eerste set glazen! Deze aanbieding is geldig voor alle soorten enkelvoudige (onze actieglazen zijn hiervan uitgesloten), multifocale, computer en zonneglazen! 

Dus ook voor glazen van €450,= per stuk, betaalt u voor de tweede set maar €150,=!  

*Vraag naar de voorwaarden. 

topafbeelding-oogmeting-2

Opticien geen beschermd beroep

Veel mensen gaan er vanuit dat een opticien net als een arts of tandarts altijd in het bezit is van een diploma. Helaas is dit in Nederland niet altijd het geval. Onze overheid stelt geen wettelijke eisen aan het beroep Opticien en dat terwijl het wel heel specialistisch werk is. Een gediplomeerd opticien heeft tenminste een opleiding van 4 jaar genoten met diploma op zak.

Het komt regelmatig voor dat er ogen worden gemeten door iemand die alleen intern een cursus heeft gehad. De oogmeting wordt dan gedaan met een autorefractometer door een verkoopmedewerker. De autorefractometer is een computer die de benodigde sterkte globaal vaststelt. Omdat dit niet uw exacte sterktes zijn kan dit voor verschillende problemen zorgen. Daarom dient er altijd een nauwkeurige oogmeting plaatst te vinden om uw sterktes exact te bepalen.

Een oogmeting is specialistisch werk

Bij ons worden uw ogen altijd door een optometrist of gediplomeerd opticien gemeten. Om te beginnen krijgt u een objectief oogonderzoek met behulp van de DNEye-scan. Met de DNEye scan worden maar liefst 7000 hypernauwkeurige metingen verricht. Vervolgens worden de ogen gemeten via de subjectieve methode met de Phoropter, hiermee kunnen wij dan samen met de DNEye scan heel nauwkeurig uw sterktes bepalen. Daarnaast word met een speciaal filter de samenwerking tussen de beide ogen op gemeten. Als dit allemaal gebeurt is wordt de pupil afstand gemeten, om het zicht zo optimaal mogelijk te krijgen.

Na dit onderzoek krijgt u een pasbril op. Met deze bril laten wij u zien hoe wij uw zicht optimaal kunnen verbeteren met een bril of eventueel lenzen. Mochten wij een afwijking constateren die nader onderzocht dient te worden, dan sturen wij u door naar de oogarts. Wij werken nauw samen met het Deventer ziekenhuis.

Oogdrukmeting

Bent u 35 of ouder? Dan meten wij ook uw oogdruk. Dit gebeurt ook met de DNEye-scan. Als deze te hoog is loopt u het risico om glaucoom te krijgen en sturen wij u door naar de oogarts. Komt glaucoom in uw familie voor? Dan is het raadzaam uw oogdruk 1 keer per jaar te laten controleren. Na zo'n deskundig oogonderzoek weet u precies waar u en uw ogen aan toe zijn!

DNEye scanner

U heeft vast wel eens de DNEye caravan bij ons voor de deur zien staan. 2x per jaar kon u bij ons een oogonderzoek met deze scan laten doen.

Naar de pagina DNEye scanner

oogmeting-onder

Wij staan voor je klaar

Kies voor echt goede oogzorg en advies, kom eens bij ons binnen lopen en ervaar het zelf. Nu al een vraag, een opmerking of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op door te bellen, e-mailen, online een afspraak te maken of door het contactformulier in te vullen. We helpen je graag!

0570 652 555 info@optiekcolmschate.nl Online Afspraak /OptiekColmschate Optiek Colmschate

Een Google review schrijven kan via deze link (Google account nodig)

Contactformulier

Laat je gegevens achter en we zullen snel contact met je opnemen.

Wij wijzen u op onze privacyverklaring