×

Aan al onze klanten en toekomstige klanten, Vanaf 18 mei hanteren wij weer onze reguliere openingstijden. Maandag van 13.00 tot 18.00, dinsdag t/m vrijdag van 9.00-18.00 en zaterdag van 9.00 tot 17.00, vrijdag hebben wij nog geen koopavond. Ook voeren wij alle voorkomende werkzaamheden weer uit. De oogmetingen kunnen wij op een veilige manier doen omdat de gebruikte apparatuur en een speciaal spatscherm een barrière bieden, ook doen wij weer lenscontroles en werken ook hier met een spatscherm en. 

Als optiekzaak heb je een zorgplicht, en zul je moeten kijken hoe je invulling wil gaan geven aan de regels opgesteld door het RIVM. 

Voor ons, wij zijn nog bewuster aan het omgaan met hygiëne. Wij nemen meer tijd na iedere klant om de behandelkamer te ontsmetten. Wij zorgen bewust dat wij duidelijker in het zicht en langzamer apparatuur reinigen in bijzijn van u als klant en werken wij met een speciaal spatscherm tijdens de oogmeting. Natuurlijk blijven wij preventief thuis bij verkoudheid, en blijft u thuis als u verkouden bent, koorts, of griepachtige klachten hebt. Ook schudden wij geen handen en vragen je voor het beginnen met passen van monturen, je handen even te desinfecteren, doen wij ook, alle monturen worden gedesinfecteerd na het passen. 

Dus lieve klanten kom gerust nog langs voor die mooie bril of contactlenzen. Of maak een afspraak via de contactpagina op de website, bellen mag ook 0570-652555. Eventueel doen wij de deur op slot tijdens de oogmeting, zo kunnen wij in alle rust uw ogen meten en die mooie bril samen met u uitzoeken. 

CONTACTLENZEN BESTELLEN

Wij doen weer lenscontroles, met de nodige aanpassingen in onze refractie ruimte. Maar het is ook nog steeds mogelijk om de lenzen telefonisch 0570-652555 of via de contactpagina van deze website te bestellen. Geef je geboortedatum en naam door en wij zorgen ervoor dat jouw lenzen thuis bezorgd worden. 

Laten we met elkaar op elkaar letten, ons goed aan alle adviezen houden, zo dragen we allemaal een steentje bij om zo snel mogelijk deze crisis achter ons te laten, en zien wij elkaar in goede gezondheid terug!

Hermann, Ina en Anita 

topafbeelding-oogmeting-2

Opticien geen beschermd beroep

Veel mensen gaan er vanuit dat een opticien net als een arts of tandarts altijd in het bezit is van een diploma. Helaas is dit in Nederland niet altijd het geval. Onze overheid stelt geen wettelijke eisen aan het beroep Opticien en dat terwijl het wel heel specialistisch werk is. Een gediplomeerd opticien heeft tenminste een opleiding van 4 jaar genoten met diploma op zak.

Het komt regelmatig voor dat er ogen worden gemeten door iemand die alleen intern een cursus heeft gehad. De oogmeting wordt dan gedaan met een autorefractometer door een verkoopmedewerker. De autorefractometer is een computer die de benodigde sterkte globaal vaststelt. Omdat dit niet uw exacte sterktes zijn kan dit voor verschillende problemen zorgen. Daarom dient er altijd een nauwkeurige oogmeting plaatst te vinden om uw sterktes exact te bepalen.

Een oogmeting is specialistisch werk

Bij ons worden uw ogen altijd door een optometrist of gediplomeerd opticien gemeten. Om te beginnen krijgt u een objectief oogonderzoek met behulp van de autofractormeter. Dit om de globale sterkte te bepalen. Vervolgens worden de ogen gemeten via de subjectieve methode met de Phoropter, hiermee kunnen wij dan heel nauwkeurig uw sterktes bepalen. Daarnaast word met een speciaal filter de samenwerking tussen de beide ogen op gemeten. Als dit allemaal gebeurt is wordt de pupil afstand gemeten, om het zicht zo optimaal mogelijk te krijgen.

Na dit onderzoek krijgt u een pasbril op. Met deze bril laten wij u zien hoe wij uw zicht optimaal kunnen verbeteren met een bril of eventueel lenzen. Mochten wij een afwijking constateren die nader onderzocht dient te worden, dan sturen wij u door naar de oogarts. Wij werken nauw samen met het Deventer ziekenhuis.

Oogdrukmeting

Bent u 35 of ouder? Dan meten wij ook uw oogdruk. Als deze te hoog is loopt u het risico om glaucoom te krijgen en sturen wij u door naar de oogarts. Komt glaucoom in uw familie voor? Dan is het raadzaam uw oogdruk 1 keer per jaar te laten controleren. Na zo'n deskundig oogonderzoek weet u precies waar u en uw ogen aan toe zijn!

oogmeting-onder

Wij staan voor je klaar

Kies voor echt goede oogzorg en advies, kom eens bij ons binnen lopen en ervaar het zelf. Nu al een vraag, een opmerking of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op door te bellen, e-mailen, online een afspraak te maken of door het contactformulier in te vullen. We helpen je graag!

0570 652 555 info@optiekcolmschate.nl Online Afspraak /OptiekColmschate

Contactformulier

Laat je gegevens achter en we zullen snel contact met je opnemen.

Wij wijzen u op onze privacyverklaring