×

Let op: gewijzigde openingstijden:
Wij hebben nog geen koopavond. Verder hanteren wij weer onze normale openingstijden!

Als optiekzaak heb je een zorgplicht, en zul je moeten kijken hoe je invulling wil gaan geven aan de regels opgesteld door het RIVM. 

Wij zijn een "ESSENTIËLE" winkel zoals dat met een mooi woord heet en zijn daarom gewoon geopend MET OF ZONDER AFSRAAK. Wel hanteren wij op dit moment een MAX VAN 4 KLANTEN IN ONZE WINKEL, zodat het geen probleem oplevert om altijd 1,5 afstand te houden en u in alle rust en zo veilig mogelijk geholpen kunt worden. Wij gaan nog bewuster om met hygiëne. Bij binnenkomst vragen wij u uw handen te desinfecteren. Tijdens het passen van de monturen of zonnebrillen hoeft u geen mondkapje te dragen. U mag zoveel brillen passen als u wilt, wel vragen wij u de brillen niet terug te leggen op het schap, omdat zij hierna in een UV STERILIZER gaan. Zo kan ook de volgende klant alle brillen en zonnebrillen weer Corona Proof passen. Wij nemen meer tijd na iedere klant om de behandelkamer te desinfecteren. Wij zorgen er bewust voor dat wij duidelijker in het zicht van u als klant de apparatuur reinigen en werken wij met een speciaal spatscherm tijdens de oogmeting. Natuurlijk blijven wij preventief thuis bij verkoudheid, en blijft u thuis als u verkouden bent, koorts, of griepachtige klachten hebt. 

Dus lieve klanten kom gerust langs voor die mooie bril, zonnebril of contactlenzen. Of maak een afspraak via de contactpagina op de website, bellen mag ook 0570-652555. 

CONTACTLENZEN BESTELLEN

Wij doen weer lenscontroles, met de nodige aanpassingen in onze refractie ruimte. Maar het is ook nog steeds mogelijk om de lenzen telefonisch 0570-652555 of via de contactpagina van deze website te bestellen. Geef je geboortedatum en naam door en wij zorgen ervoor dat jouw lenzen thuis bezorgd worden. 

Laten we met elkaar op elkaar letten, ons goed aan alle adviezen houden, zo dragen we allemaal een steentje bij om zo snel mogelijk deze crisis achter ons te laten!

Tot snel! Hermann, Ina en Anita 

gehoorbescherming-topfoto

Gehoorbescherming op maat

Voor op het werk, tijdens een concert of voor een goede nachtrust...

GEHOORBESCHERMING TIJDENS CONCERTEN EN FESTIVALS

Ga je vaak naar concerten of festivals? Helaas betekent dat ook dat je trommelvliezen het een en ander moeten doorstaan. Een mens kan maximaal acht uur worden blootgesteld aan 85 dB. In een club worden mensen blootgesteld aan zo’n 100 dB, bij een concert aan 120 dB. Tel maar op hoelang je daar zonder gehoorbescherming kunt rondlopen. Niet veel langer dan een uurtje. Even ter vergelijking: een gesprek op normaal geluidsniveau is 60 dB. Blootstelling aan een grote geluidsdosis zal leiden tot gehoorvermindering, oorsuizen of het waarnemen van een pieptoon. Bij Optiek Colmschate kun je terecht voor op maat gemaakte gehoorbescherming, zodat je de muziek van je favoriete band optimaal kunt horen zonder daardoor schade aan je gehoor te krijgen. 

GEHOORBESCHERMING TIJDENS HET ZWEMMEN

Wanneer je met regelmaat in of op het water te vinden bent is het aan te raden om zwemdopjes aan te laten meten.
Als er buisjes in het trommelvlies geplaatst zijn, bij een gaatje in het trommelvlies, wanneer je gevoelig bent voor gehoorgangontsteking, bij een afwijkende vorm van de gehoorgang idem. Bij OPTIEK COLMSCHATE worden de oordopjes op maat aangemeten. U kunt ze direct meenemen. Wel even een afspraak maken!

Gehoorbescherming via uw wekgever

WETGEVING GELUID 
Werkgevers zijn (volgens de wet) verplicht om (gehoor)schade bij hun personeel te voorkomen. Ook werknemers zelf hebben verplichtingen.
De wet kent de volgende regels over geluid op de werkplek:
Bij blootstelling aan een dagelijkse dosis boven de 80 dB(A) moet de werkgever gehoorbeschermers beschikbaar stellen.
Bij dagelijkse blootstelling aan een dosis boven de 85 dB(A) zijn werknemers verplicht om gehoorbeschermers te dragen.

BEROEPEN MET EEN GROTE KANS OP GEHOORSCHADE
Beroepen die veel te maken hebben met hoge geluidsniveaus zijn hout- en metaalbewerkers, bouwvakkers, vrachtwagenchauffeurs, defensiepersoneel, politieagenten, boeren, diskjockeys en musici (leden van orkesten). Ook in minder voor de hand liggende sectoren komt soms schadelijk geluid voor. Zoals in zwembaden, gymnastiekzalen, recreatiecentra en kinderdagverblijven. Wij van Optiek Colmschate werken samen met verschillende bedrijven voor het aanpassen van verschillende soorten gehoorbescherming. Wij informeren u hier graag over.

Gehoorbescherming voor een goede nachtrust

Steeds meer mensen hebben last van slaapgebrek en zoeken daar een oplossing voor.
Vaak bieden de juiste oordoppen al een goede oplossing voor slapeloosheid. Bijvoorbeeld bij een snurkende partner of er als veel geluidsoverlast is van buren of het verkeer. Met onze speciale slaap oordopjes, kun je genieten van een ongestoorde nachtrust en word je ´s ochtends weer gezond en fit wakker.
Onze op maat gemaakte oordopjes zijn gemaakt van een duurzame en flexibele thermoplastische kunststof. Ze passen zich aan je gehoorgang aan waardoor ze uiterst comfortabel zitten. De speciale filters dempen het omgevingslawaai, maar je wekker of een huilende baby kun je nog wel horen. 

gehoorbescherming-onder

Wij staan voor je klaar

Kies voor echt goede oogzorg en advies, kom eens bij ons binnen lopen en ervaar het zelf. Nu al een vraag, een opmerking of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op door te bellen, e-mailen, online een afspraak te maken of door het contactformulier in te vullen. We helpen je graag!

0570 652 555 info@optiekcolmschate.nl Online Afspraak /OptiekColmschate Optiek Colmschate

Een Google review schrijven kan via deze link (Google account nodig)

Contactformulier

Laat je gegevens achter en we zullen snel contact met je opnemen.

Wij wijzen u op onze privacyverklaring