Zachte contactlenzen

Zachte contactlenzen zijn populair. Terecht, want deze lenzen zijn comfortabel en betaalbaar.
Het grote voordeel van een zachte lens is de snelle gewenning. De lens kan makkelijk worden afgewisseld met een bril, de stofgevoeligheid is laag en de lens zal zelden verschuiven of uitvallen. Wel is het erg belangrijk de lenzen 2x per jaar te laten controleren.

Welke soorten zachte lenzen?

Hydrogel lens
Een hydrogel maandlens is een goeie betaalbare lens voor iemand die niet zo gauw last heeft van droge ogen. Deze lenzen zijn kleine sponsjes die zich vullen met het vocht van je ogen. Hoe meer vocht hij opneemt, hoe meer zuurstof hij door laat, hoe comfortabeler hij zit. Dus als je snel last hebt van droge ogen is dit geen geschikte lens voor jou.

VANAF €7.50 P.st per maand. Lenscontroles altijd gratis!

Silicone hydrogel lens
Een contactlens die je niet voelt. De sillicone hydrogel lens laat 6x zoveel zuurstof door dan de hydrogel lenzen zachte lens. Veel last van droge ogen, zit je vaak achter de computer of in een ruimte met airco? Dan is deze lens misschien de oplossing voor jou. Deze lens is er in een maand lens en tweewekelijkse lens. De tweewekelijkse lens is iets dunner waardoor het draagcomfort word verhoogd.

VANAF 7,50 P.st per maand. Lenscontroles altijd gratis!

Daglenzen

Iedere dag nieuwe lenzen, waardoor ze optimaal zuurstof doorlaten en niet irriteren. Je hebt geen aparte vloeistof nodig, omdat je iedere dag een nieuwe lens gebruikt. Deze lenzen zijn ook optimaal voor iemand die normaal brildragend is en deze voor het sporten gebruikt. Of voor op vakantie.

VANAF 1,= P.st per dag. Lenscontroles altijd griatis!