×

Aan al onze klanten en toekomstige klanten, Vanaf 18 mei hanteren wij weer onze reguliere openingstijden. Maandag van 13.00 tot 18.00, dinsdag t/m vrijdag van 9.00-18.00 en zaterdag van 9.00 tot 17.00, vrijdag hebben wij nog geen koopavond. Ook voeren wij alle voorkomende werkzaamheden weer uit. De oogmetingen kunnen wij op een veilige manier doen omdat de gebruikte apparatuur en een speciaal spatscherm een barrière bieden, ook doen wij weer lenscontroles en werken ook hier met een spatscherm en. 

Als optiekzaak heb je een zorgplicht, en zul je moeten kijken hoe je invulling wil gaan geven aan de regels opgesteld door het RIVM. 

Voor ons, wij zijn nog bewuster aan het omgaan met hygiëne. Wij nemen meer tijd na iedere klant om de behandelkamer te ontsmetten. Wij zorgen bewust dat wij duidelijker in het zicht en langzamer apparatuur reinigen in bijzijn van u als klant en werken wij met een speciaal spatscherm tijdens de oogmeting. Natuurlijk blijven wij preventief thuis bij verkoudheid, en blijft u thuis als u verkouden bent, koorts, of griepachtige klachten hebt. Ook schudden wij geen handen en vragen je voor het beginnen met passen van monturen, je handen even te desinfecteren, doen wij ook, alle monturen worden gedesinfecteerd na het passen. 

Dus lieve klanten kom gerust nog langs voor die mooie bril of contactlenzen. Of maak een afspraak via de contactpagina op de website, bellen mag ook 0570-652555. Eventueel doen wij de deur op slot tijdens de oogmeting, zo kunnen wij in alle rust uw ogen meten en die mooie bril samen met u uitzoeken. 

CONTACTLENZEN BESTELLEN

Wij doen weer lenscontroles, met de nodige aanpassingen in onze refractie ruimte. Maar het is ook nog steeds mogelijk om de lenzen telefonisch 0570-652555 of via de contactpagina van deze website te bestellen. Geef je geboortedatum en naam door en wij zorgen ervoor dat jouw lenzen thuis bezorgd worden. 

Laten we met elkaar op elkaar letten, ons goed aan alle adviezen houden, zo dragen we allemaal een steentje bij om zo snel mogelijk deze crisis achter ons te laten, en zien wij elkaar in goede gezondheid terug!

Hermann, Ina en Anita 

topfoto-harde-contactlenzen

Harde lenzen / Vormstabiele lenzen

Vormstabiele contactlenzen of ook wel harde contactlenzen genoemd hebben als voordeel dat ze een breed toepassingsgebied hebben voor afwijkende oogvormen en sterktes. Door zijn vaste vorm wordt deze contactlens op de honderdste millimeter nauwkeurig aangemeten.
Deze contactlens heeft een langere gewenningsperiode nodig. 

De lenzen zijn lang niet meer zo stug als vroeger. Ook harde contactlenzen zijn zuurstof doorlatend. Hierdoor wordt het draagcomfort enorm verhoogd. Het dragen wordt langzaam opgebouwd. Het duurt dan ook een aantal weken voordat de lens comfortabel voelt.  

Aanpassing harde contactlens

Wanneer u contactlenzen wilt gaan dragen, bepalen we samen met u welke optie voor u de beste is. Wanneer wij u harde contactlenzen adviseren, zullen wij eerst voor u een set lenzen bestellen, deze draagt u dan 10 dagen, waarna u terug komt voor een controle. Tijdens deze controle wordt gekeken of u tevreden bent en de sterkte en de passing van de harde contactlens juist is. Is dit niet het geval dan wordt dit kosteloos aangepast.  

ContactlenzenContactlenzenZachte contactlenzenZachte contactlenzenHarde contactlenzenHarde contactlenzenMultifocale contactlenzenMultifocale contactlenzenDroge ogenDroge ogenContactlens AbonnementContactlens Abonnement

De voordelen van een harde contactlens

 • De vormstabiele lens geeft uitstekende gezichtsscherpte.
 • Kans op ontsteking en infectie is veel kleiner dan bij zachte lenzen.
 • De kosten zijn veel lager, de harde contactlenzen gaan tussen de 1 en 3 jaar mee,
  dit afhankelijk van de soort contactlens.. 
  Een harde contactlens is er vanaf €112.50 per lens
 • Harde contactlenzen zijn makkelijk in onderhoud.  
 • Harde contactlenzen hebben een heel breed toepassingsgebied.

Nadelen harde lens

 • De harde contactlens heeft langere gewenningsperiode.
 • De harde contactlens is gevoeliger voor stof dan een zachte contactlens.
topafbeelding-oogmeting-2

Wij staan voor je klaar

Kies voor echt goede oogzorg en advies, kom eens bij ons binnen lopen en ervaar het zelf. Nu al een vraag, een opmerking of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op door te bellen, e-mailen, online een afspraak te maken of door het contactformulier in te vullen. We helpen je graag!

0570 652 555 info@optiekcolmschate.nl Online Afspraak /OptiekColmschate

Contactformulier

Laat je gegevens achter en we zullen snel contact met je opnemen.

Wij wijzen u op onze privacyverklaring