×

Let op: gewijzigde openingstijden:
Maandag gesloten en geen koopavond. Van dinsdag t/m vrijdag van 9.00-18.00 en zaterdag van 9.00 tot 17.00

Als optiekzaak heb je een zorgplicht, en zul je moeten kijken hoe je invulling wil gaan geven aan de regels opgesteld door het RIVM. 

Wij zijn een "ESSENTIËLE" winkel zoals dat met een mooi woord heet en zijn daarom gewoon geopend MET OF ZONDER AFSRAAK. Wel hanteren wij op dit moment een MAX VAN 4 KLANTEN IN ONZE WINKEL, zodat het geen probleem oplevert om altijd 1,5 afstand te houden en u in alle rust en zo veilig mogelijk geholpen kunt worden. Wij gaan nog bewuster om met hygiëne. Bij binnenkomst vragen wij u uw handen te desinfecteren. Tijdens het passen van de monturen of zonnebrillen hoeft u geen mondkapje te dragen. U mag zoveel brillen passen als u wilt, wel vragen wij u de brillen niet terug te leggen op het schap, omdat zij hierna in een UV STERILIZER gaan. Zo kan ook de volgende klant alle brillen en zonnebrillen weer Corona Proof passen. Wij nemen meer tijd na iedere klant om de behandelkamer te desinfecteren. Wij zorgen er bewust voor dat wij duidelijker in het zicht van u als klant de apparatuur reinigen en werken wij met een speciaal spatscherm tijdens de oogmeting. Natuurlijk blijven wij preventief thuis bij verkoudheid, en blijft u thuis als u verkouden bent, koorts, of griepachtige klachten hebt. 

Dus lieve klanten kom gerust langs voor die mooie bril, zonnebril of contactlenzen. Of maak een afspraak via de contactpagina op de website, bellen mag ook 0570-652555. 

CONTACTLENZEN BESTELLEN

Wij doen weer lenscontroles, met de nodige aanpassingen in onze refractie ruimte. Maar het is ook nog steeds mogelijk om de lenzen telefonisch 0570-652555 of via de contactpagina van deze website te bestellen. Geef je geboortedatum en naam door en wij zorgen ervoor dat jouw lenzen thuis bezorgd worden. 

Laten we met elkaar op elkaar letten, ons goed aan alle adviezen houden, zo dragen we allemaal een steentje bij om zo snel mogelijk deze crisis achter ons te laten!

Tot snel! Hermann, Ina en Anita 

topfoto-harde-contactlenzen

Harde lenzen / Vormstabiele lenzen

Vormstabiele contactlenzen of ook wel harde contactlenzen genoemd hebben als voordeel dat ze een breed toepassingsgebied hebben voor afwijkende oogvormen en sterktes. Door zijn vaste vorm wordt deze contactlens op de honderdste millimeter nauwkeurig aangemeten.
Deze contactlens heeft een langere gewenningsperiode nodig. 

De lenzen zijn lang niet meer zo stug als vroeger. Ook harde contactlenzen zijn zuurstof doorlatend. Hierdoor wordt het draagcomfort enorm verhoogd. Het dragen wordt langzaam opgebouwd. Het duurt dan ook een aantal weken voordat de lens comfortabel voelt.  

Aanpassing harde contactlens

Wanneer u contactlenzen wilt gaan dragen, bepalen we samen met u welke optie voor u de beste is. Wanneer wij u harde contactlenzen adviseren, zullen wij eerst voor u een set lenzen bestellen, deze draagt u dan 10 dagen, waarna u terug komt voor een controle. Tijdens deze controle wordt gekeken of u tevreden bent en de sterkte en de passing van de harde contactlens juist is. Is dit niet het geval dan wordt dit kosteloos aangepast.  

ContactlenzenContactlenzenZachte contactlenzenZachte contactlenzenHarde contactlenzenHarde contactlenzenMultifocale contactlenzenMultifocale contactlenzenDroge ogenDroge ogenContactlens AbonnementContactlens Abonnement

De voordelen van een harde contactlens

 • De vormstabiele lens geeft uitstekende gezichtsscherpte.
 • Kans op ontsteking en infectie is veel kleiner dan bij zachte lenzen.
 • De kosten zijn veel lager, de harde contactlenzen gaan tussen de 1 en 3 jaar mee,
  dit afhankelijk van de soort contactlens.. 
  Een harde contactlens is er vanaf €112.50 per lens
 • Harde contactlenzen zijn makkelijk in onderhoud.  
 • Harde contactlenzen hebben een heel breed toepassingsgebied.

Nadelen harde lens

 • De harde contactlens heeft langere gewenningsperiode.
 • De harde contactlens is gevoeliger voor stof dan een zachte contactlens.
topafbeelding-oogmeting-2

Wij staan voor je klaar

Kies voor echt goede oogzorg en advies, kom eens bij ons binnen lopen en ervaar het zelf. Nu al een vraag, een opmerking of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op door te bellen, e-mailen, online een afspraak te maken of door het contactformulier in te vullen. We helpen je graag!

0570 652 555 info@optiekcolmschate.nl Online Afspraak /OptiekColmschate Optiek Colmschate

Een Google review schrijven kan via deze link (Google account nodig)

Contactformulier

Laat je gegevens achter en we zullen snel contact met je opnemen.

Wij wijzen u op onze privacyverklaring