×

Let op: gewijzigde openingstijden:
Maandag gesloten en geen koopavond. Van dinsdag t/m vrijdag van 9.00-18.00 en zaterdag van 9.00 tot 17.00

Als optiekzaak heb je een zorgplicht, en zul je moeten kijken hoe je invulling wil gaan geven aan de regels opgesteld door het RIVM. 

Wij zijn een "ESSENTIËLE" winkel zoals dat met een mooi woord heet en zijn daarom gewoon geopend MET OF ZONDER AFSRAAK. Wel hanteren wij op dit moment een MAX VAN 4 KLANTEN IN ONZE WINKEL, zodat het geen probleem oplevert om altijd 1,5 afstand te houden en u in alle rust en zo veilig mogelijk geholpen kunt worden. Wij gaan nog bewuster om met hygiëne. Bij binnenkomst vragen wij u uw handen te desinfecteren. Tijdens het passen van de monturen of zonnebrillen hoeft u geen mondkapje te dragen. U mag zoveel brillen passen als u wilt, wel vragen wij u de brillen niet terug te leggen op het schap, omdat zij hierna in een UV STERILIZER gaan. Zo kan ook de volgende klant alle brillen en zonnebrillen weer Corona Proof passen. Wij nemen meer tijd na iedere klant om de behandelkamer te desinfecteren. Wij zorgen er bewust voor dat wij duidelijker in het zicht van u als klant de apparatuur reinigen en werken wij met een speciaal spatscherm tijdens de oogmeting. Natuurlijk blijven wij preventief thuis bij verkoudheid, en blijft u thuis als u verkouden bent, koorts, of griepachtige klachten hebt. 

Dus lieve klanten kom gerust langs voor die mooie bril, zonnebril of contactlenzen. Of maak een afspraak via de contactpagina op de website, bellen mag ook 0570-652555. 

CONTACTLENZEN BESTELLEN

Wij doen weer lenscontroles, met de nodige aanpassingen in onze refractie ruimte. Maar het is ook nog steeds mogelijk om de lenzen telefonisch 0570-652555 of via de contactpagina van deze website te bestellen. Geef je geboortedatum en naam door en wij zorgen ervoor dat jouw lenzen thuis bezorgd worden. 

Laten we met elkaar op elkaar letten, ons goed aan alle adviezen houden, zo dragen we allemaal een steentje bij om zo snel mogelijk deze crisis achter ons te laten!

Tot snel! Hermann, Ina en Anita 

toptoto-droge-ogen

Wat zijn droge ogen?

Aan de bovenzijde van het oog zitten traankliertjes. Deze produceren traanvocht. Traanvocht beschermt het oog tegen uitdroging, stof en schadelijke bacteriën. Iedere keer wanneer je met je ogen knippert, ongeveer 20 keer per minuut, wordt er traanvocht over het oog verspreid. Het laagje traanvocht dat over je ogen ligt, noem je de traanfilm. Door een tekort aan traanvocht ontstaan er droge ogen.

Symptomen van droge ogen

Als je droge ogen hebt, kun je rode ogen krijgen. Het oog voelt branderig en geïrriteerd aan. Meestal zijn beide ogen aangetast. Het kan zijn dat je ogen extra gaan tranen door irritatie, maar dit zijn tranen die een andere samenstelling hebben dan het traanvocht dat je ogen beschermt.. 

Andere symptomen van droge ogen: Je ogen voelen branderig of vermoeid. Ook kun je het gevoel hebben dat je zandkorrels in je ogen hebt, vastklevende oogleden, overgevoeligheid voor licht en je ogen kunnen zelfs pijn gaan doen.

ContactlenzenContactlenzenZachte contactlenzenZachte contactlenzenHarde contactlenzenHarde contactlenzenMultifocale contactlenzenMultifocale contactlenzenDroge ogenDroge ogenContactlens AbonnementContactlens Abonnement

Droge ogen bij lensdragers

Contactlensdragers hebben sneller last van droge ogen omdat lenzen de zuurstoftoevoer naar het oog beperken. De betere  soorten  lenzen hebben een hogere zuurstofdoorlatendheid,  De contactlensspecialisten van Optiek Colmschate adviseren u graag hierover.

Veel lensdragers krijgen tegen het einde van de dag toch nog last van droge of branderige ogen. De lens zit erg strak, je gaat wazig zien, hebt het gevoel dat er iets in je ogen zit. De lens kan zelfs pijn gaan doen. Ook omgevingsfactoren als airco, langdurig achter een beeldscherm (je knippert te weinig) kunnen ook droge ogen veroorzaken. Heeft u  last van droge ogen? Kom langs in onze optiekzaak, er zijn verschillende mogelijkheden om dit  probleem op te lossen! 

droge-ogen-onder

Wij staan voor je klaar

Kies voor echt goede oogzorg en advies, kom eens bij ons binnen lopen en ervaar het zelf. Nu al een vraag, een opmerking of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op door te bellen, e-mailen, online een afspraak te maken of door het contactformulier in te vullen. We helpen je graag!

0570 652 555 info@optiekcolmschate.nl Online Afspraak /OptiekColmschate Optiek Colmschate

Een Google review schrijven kan via deze link (Google account nodig)

Contactformulier

Laat je gegevens achter en we zullen snel contact met je opnemen.

Wij wijzen u op onze privacyverklaring