×

Aan al onze klanten en toekomstige klanten, Vanaf 18 mei hanteren wij weer onze reguliere openingstijden. Maandag van 13.00 tot 18.00, dinsdag t/m vrijdag van 9.00-18.00 en zaterdag van 9.00 tot 17.00, vrijdag hebben wij nog geen koopavond. Ook voeren wij alle voorkomende werkzaamheden weer uit. De oogmetingen kunnen wij op een veilige manier doen omdat de gebruikte apparatuur en een speciaal spatscherm een barrière bieden, ook doen wij weer lenscontroles en werken ook hier met een spatscherm en. 

Als optiekzaak heb je een zorgplicht, en zul je moeten kijken hoe je invulling wil gaan geven aan de regels opgesteld door het RIVM. 

Voor ons, wij zijn nog bewuster aan het omgaan met hygiëne. Wij nemen meer tijd na iedere klant om de behandelkamer te ontsmetten. Wij zorgen bewust dat wij duidelijker in het zicht en langzamer apparatuur reinigen in bijzijn van u als klant en werken wij met een speciaal spatscherm tijdens de oogmeting. Natuurlijk blijven wij preventief thuis bij verkoudheid, en blijft u thuis als u verkouden bent, koorts, of griepachtige klachten hebt. Ook schudden wij geen handen en vragen je voor het beginnen met passen van monturen, je handen even te desinfecteren, doen wij ook, alle monturen worden gedesinfecteerd na het passen. 

Dus lieve klanten kom gerust nog langs voor die mooie bril of contactlenzen. Of maak een afspraak via de contactpagina op de website, bellen mag ook 0570-652555. Eventueel doen wij de deur op slot tijdens de oogmeting, zo kunnen wij in alle rust uw ogen meten en die mooie bril samen met u uitzoeken. 

CONTACTLENZEN BESTELLEN

Wij doen weer lenscontroles, met de nodige aanpassingen in onze refractie ruimte. Maar het is ook nog steeds mogelijk om de lenzen telefonisch 0570-652555 of via de contactpagina van deze website te bestellen. Geef je geboortedatum en naam door en wij zorgen ervoor dat jouw lenzen thuis bezorgd worden. 

Laten we met elkaar op elkaar letten, ons goed aan alle adviezen houden, zo dragen we allemaal een steentje bij om zo snel mogelijk deze crisis achter ons te laten, en zien wij elkaar in goede gezondheid terug!

Hermann, Ina en Anita 

toptoto-droge-ogen

Wat zijn droge ogen?

Aan de bovenzijde van het oog zitten traankliertjes. Deze produceren traanvocht. Traanvocht beschermt het oog tegen uitdroging, stof en schadelijke bacteriën. Iedere keer wanneer je met je ogen knippert, ongeveer 20 keer per minuut, wordt er traanvocht over het oog verspreid. Het laagje traanvocht dat over je ogen ligt, noem je de traanfilm. Door een tekort aan traanvocht ontstaan er droge ogen.

Symptomen van droge ogen

Als je droge ogen hebt, kun je rode ogen krijgen. Het oog voelt branderig en geïrriteerd aan. Meestal zijn beide ogen aangetast. Het kan zijn dat je ogen extra gaan tranen door irritatie, maar dit zijn tranen die een andere samenstelling hebben dan het traanvocht dat je ogen beschermt.. 

Andere symptomen van droge ogen: Je ogen voelen branderig of vermoeid. Ook kun je het gevoel hebben dat je zandkorrels in je ogen hebt, vastklevende oogleden, overgevoeligheid voor licht en je ogen kunnen zelfs pijn gaan doen.

ContactlenzenContactlenzenZachte contactlenzenZachte contactlenzenHarde contactlenzenHarde contactlenzenMultifocale contactlenzenMultifocale contactlenzenDroge ogenDroge ogenContactlens AbonnementContactlens Abonnement

Droge ogen bij lensdragers

Contactlensdragers hebben sneller last van droge ogen omdat lenzen de zuurstoftoevoer naar het oog beperken. De betere  soorten  lenzen hebben een hogere zuurstofdoorlatendheid,  De contactlensspecialisten van Optiek Colmschate adviseren u graag hierover.

Veel lensdragers krijgen tegen het einde van de dag toch nog last van droge of branderige ogen. De lens zit erg strak, je gaat wazig zien, hebt het gevoel dat er iets in je ogen zit. De lens kan zelfs pijn gaan doen. Ook omgevingsfactoren als airco, langdurig achter een beeldscherm (je knippert te weinig) kunnen ook droge ogen veroorzaken. Heeft u  last van droge ogen? Kom langs in onze optiekzaak, er zijn verschillende mogelijkheden om dit  probleem op te lossen! 

droge-ogen-onder

Wij staan voor je klaar

Kies voor echt goede oogzorg en advies, kom eens bij ons binnen lopen en ervaar het zelf. Nu al een vraag, een opmerking of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op door te bellen, e-mailen, online een afspraak te maken of door het contactformulier in te vullen. We helpen je graag!

0570 652 555 info@optiekcolmschate.nl Online Afspraak /OptiekColmschate

Contactformulier

Laat je gegevens achter en we zullen snel contact met je opnemen.

Wij wijzen u op onze privacyverklaring