Alle DO'S EN DON'TS voor het reinigen en onderhoud van uw brillenglazen.

Tegenwoordig bestaat 80% van de verkochte brillenglazen uit kunststof. Het voordeel van kunststof is dat het veel lichter en buigzamer is dan glas, maar is ook zachter en dus kwetsbaarder. Het moet dan ook beschermd worden tegen gebruiksinvloeden door middel van een hardingslaag. Daarnaast is het raadzaam om brillenglazen, ook die van glas, te ontspiegelen. Dat kan met twee aparte lagen maar het wordt ook vaak in één coating aangeboden. Er is een groot verschil in de kwaliteit van de glazen en van de coating, wij informeren u hier graag over.

DON'TS !

  • Reinig u bril nooit met vochtige brillen doekjes die u overal kunt kopen. Deze bevatten houtvezezels, die uw glazen en de coating  beschadigen. Hetzelfde geldt voor keukenrol, toiletpapier en papieren zakdoekjes.
  • Houd een bril nooit onder heet water en voorkom extreme temperatuurwisselingen zoals op een zonnige dag in de auto of in de sauna. De coating bestaat uit verschillende dunne laagjes die allemaal anders reageren op temperatuurwisselingen waardoor sommige laagjes kunnen barsten. Ze worden dan craquelé.
  •  Leg uw bril nooit met de bolle zijde van de glazen naar beneden en nooit zodat de glazen in aanraking kunnen komen met harde (ruwe) oppervlakten.
  •  Agressieve stoffen kunnen brillenglazen blijvend beschadigen. Vermijd daarom contact met aceton, ammonia, ether, lijm, parfum, hairspray, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en insecticiden. Ook zweet kan schadelijk zijn. de jukeuze van het juiste montuur is dus erg belangrijk.

DO'S !

  •  Wen uzelf aan, wanneer u uw bril niet draagt  om hem altijd in de brillenkoker te bewaren,  u krijgt hierdoor veel minder beschadigingen en heeft veel langer plezier van uw bril.
  •  Als u bij ons een bril koopt krijgt u een microvezel doekje en een flesje glasreiniger. Het doekje maakt uw glazen goed schoon, bij erg vette glazen kunt u de spray gebruiken.  Bewaar het doekje wel altijd bij u in de koker, en niet los in de tas of jas. Hierdoor kan er vuil op komen, waardoor u weer krasjes krijgt. Is de glasreiniger op, dan kunt u het flesje GRATIS navullen bij ons in de winkel!
  • Ook mag u uw bril gewoon onder de kraan afspoelen met lauw warm water, neem gerust een beetje afwasmiddel, dit ontvet goed en kan helemaal geen kwaad. Dan afdrogen met een schone theedoek of microvezeldoek , en u ziet alles weer helemaal helder. Spiritus ontvet ook goed en mag ook worden gebruikt.
  • Als er vuil achterblijft op plaatsen waar u niet bij kunt komen, dan kunnen wij de bril in een ultrason bad doen waarin het vuil met ultrasone geluidsgolven wordt losgeweekt, u kunt daar altijd voor langs komen, dit is voor als u de bril bij ons heeft aangeschaft, gewoon service en kost niets.

Het is erg belangrijk om op de juiste manier met de glazen om te gaan. Toch gebeurt het een enkele keer dat er toch problemen zijn met de coating. Twijfel dan niet en kom langs, ook is het maar een klein plekje. U krijgt bij ons 2 jaar garantie op de coating. Er zijn nu zelfs glazen met 3 jaar garantie.

Neem contact op Maak een afspraak

 

 

 

 

Heeft u geen bril van ons? De brillenspray is te koop incl doekje voor €7,95. Is het flesje leeg? U kunt hem daarna zo vaak als u wilt, gratis komen bijvullen bij ons in de winkel.