×

Let op: gewijzigde openingstijden:
Maandag gesloten en geen koopavond. Van dinsdag t/m vrijdag van 9.00-18.00 en zaterdag van 9.00 tot 17.00

Als optiekzaak heb je een zorgplicht, en zul je moeten kijken hoe je invulling wil gaan geven aan de regels opgesteld door het RIVM. 

Wij zijn een "ESSENTIËLE" winkel zoals dat met een mooi woord heet en zijn daarom gewoon geopend MET OF ZONDER AFSRAAK. Wel hanteren wij op dit moment een MAX VAN 4 KLANTEN IN ONZE WINKEL, zodat het geen probleem oplevert om altijd 1,5 afstand te houden en u in alle rust en zo veilig mogelijk geholpen kunt worden. Wij gaan nog bewuster om met hygiëne. Bij binnenkomst vragen wij u uw handen te desinfecteren. Tijdens het passen van de monturen of zonnebrillen hoeft u geen mondkapje te dragen. U mag zoveel brillen passen als u wilt, wel vragen wij u de brillen niet terug te leggen op het schap, omdat zij hierna in een UV STERILIZER gaan. Zo kan ook de volgende klant alle brillen en zonnebrillen weer Corona Proof passen. Wij nemen meer tijd na iedere klant om de behandelkamer te desinfecteren. Wij zorgen er bewust voor dat wij duidelijker in het zicht van u als klant de apparatuur reinigen en werken wij met een speciaal spatscherm tijdens de oogmeting. Natuurlijk blijven wij preventief thuis bij verkoudheid, en blijft u thuis als u verkouden bent, koorts, of griepachtige klachten hebt. 

Dus lieve klanten kom gerust langs voor die mooie bril, zonnebril of contactlenzen. Of maak een afspraak via de contactpagina op de website, bellen mag ook 0570-652555. 

CONTACTLENZEN BESTELLEN

Wij doen weer lenscontroles, met de nodige aanpassingen in onze refractie ruimte. Maar het is ook nog steeds mogelijk om de lenzen telefonisch 0570-652555 of via de contactpagina van deze website te bestellen. Geef je geboortedatum en naam door en wij zorgen ervoor dat jouw lenzen thuis bezorgd worden. 

Laten we met elkaar op elkaar letten, ons goed aan alle adviezen houden, zo dragen we allemaal een steentje bij om zo snel mogelijk deze crisis achter ons te laten!

Tot snel! Hermann, Ina en Anita 

computerbril-topfoto

Computer bril of luxe leesbril

Tegenwoordig spenderen wij steeds meer tijd achter de computer . Helaas leidt lang naar een beeldscherm turen vaak tot droge ogen, hoofdpijn of nekpijn. Vanaf ongeveer het 45 ste levensjaar verandert het zicht voor dichtbij. Gelukkig kan een beeldschermbril of computerbril veel  van deze klachten voor u wegnemen. U kunt een computerbril/beeldschermbril zien  als een luxe leesbril met een groter bereik van 40 tot in sommige gevallen wel tot 300 cm, dit afhankelijk van de wensen van de klant. Dit is niet alleen handig voor achter de computer, maar ook als u bijvoorbeeld achter de piano zit en bladmuziek moet lezen, of in de keuken bezig bent met een lekker recept.

BrillenBrillenKinderbrillenKinderbrillenZonnebrillenZonnebrillenSportbrillenSportbrillenComputerbrillenComputerbrillenMultifocale brillenMultifocale brillen

Met een multifocale bril achter de computer?

Wij horen vaak ”Ik kan met mijn multifocale bril niet scherp zien op de computer”. Dat klopt, het probleem is dat er in een multifocaal glas heel veel verschillende afstanden  verwerkt zitten. De sterktes gaan stapsgewijs van dichtbij naar veraf. De afstand waarop u het beeld op het scherm ziet is dus eigenlijk maar een heel klein gebied  in het glas. Als u door een multifocale bril naar een beeldscherm kijkt dan gebruikt u het tussengebied, dit  zorgt voor een vertekening aan de zijkant van u zicht. Hierdoor zit u in de verkeerde houding voor de computer, waardoor er nekklachten ontstaan. Kijkt u met een computerbril dan heeft u de lees en computerafstand over bijna de hele breedte van het glas scherp, en zitten de juiste afstanden op de juiste plek. Dit zorg ervoor dat u niet steeds hoeft te zoeken naar de juiste afstand waarop u het beeld scherp ziet. Zo zit u ontspannen achter de computer, wordt u minder snel moe en verdwijnen de nekklachten..

Het juiste montuur met de juiste computerglazen.

Ook de juiste montuurkeuze is bij een beeldschermbril erg belangrijk. Bij een leesbril  vindt men het vaak prettig dat hij smal is en dat men er over heen kan kijken(Look over). Bij een computerbril is dit een heel ander verhaal, hier luistert de juiste maat en het model heel erg nauw.  Bij Optiek Colmschate hebben wij heel veel verschillende soorten glazen en monturen voor verschillende wensen. Zit u de hele dag achter de computer dan heeft u  een ander glas nodig dan wanneer u af en toe achter het beeldscherm zit en veel rond loopt. Dus schroom niet en kom eens langs in onze optiekwinkel voor een gratis en vrijblijvend advies. Wij kijken dan samen met u naar de perfecte combinatie voor u!

computerbril-onder-2

Wij staan voor je klaar

Kies voor echt goede oogzorg en advies, kom eens bij ons binnen lopen en ervaar het zelf. Nu al een vraag, een opmerking of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op door te bellen, e-mailen, online een afspraak te maken of door het contactformulier in te vullen. We helpen je graag!

0570 652 555 info@optiekcolmschate.nl Online Afspraak /OptiekColmschate Optiek Colmschate

Een Google review schrijven kan via deze link (Google account nodig)

Contactformulier

Laat je gegevens achter en we zullen snel contact met je opnemen.

Wij wijzen u op onze privacyverklaring